Oh baby. Why don’t you just meet me in the middle?

Oh baby. Why don’t you just meet me in the middle?

De peripartum periode is en blijft toch onze first love in Women's Health.
Ons bedrijfsuitje #3 voerde dan ook wederom in die richting. We bezochten downtown Amsterdam de conferentie Expanding Normal Birth van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula's (NBvD).

Wat precies "normal" of "physiological" is op het gebied van geboorte, daar kun je natuurlijk over discussiëren. We volgen hele scala aan bevalvisies al een hele tijd en het blijft fascinerend hoe welke manier van bevallen dan ook -van volledig 'unassisted' tot volledig gemedicaliseerd en alles daar tussenin- altijd scherpe en emotionele reacties oproept.

Wij zelf zijn meer van het midden. The middle. Het middelpunt. Dat is de plek waar het moet gebeuren. Dat is de plek waar de moeder is -of in elk geval zou moeten zijn- en precies daar moeten professionals, moeder en baby('s) elkaar dus ontmoeten. Eigen paradigma's, blinde vlekken en oogkleppen zijn daarbij uiteraard volkomen 'normal', maar tegelijk ook onhandig. Oogkleppen af en open staan voor alles maakt je een betere professional met leuker werk, die optimaal kan bijdragen aan een positieve bevalervaring voor de vrouw.

Deze conferentie ging daar zeker over en de sprekers waren inhoudelijk ijzersterk. Dat tijdens een van de presentaties de handschoen werd toegeworpen -en onmiddellijk ook werd opgepakt- om een volgende conferentie te organiseren met NBvD, KNOV en NVOG gezamenlijk was een bijzonder moment. Fantastisch middelmatig plan! Wij zijn er bij.