W.H.A. Women's health vanuit evolutionair perspectief

Een unieke middag in Blijdorp, waarin we (vrouwelijke) gezondheid bekijken vanuit een ander perspectief.

Op vrijdag 5 maart organiseert de Women’s Health Academy weer een scholingsmiddag in de Rotterdamse diergaarde Blijdorp. Tijdens deze workshop kan er daadwerkelijk ‘ge-worked’ worden, want er wordt gevraagd actief te participeren. We vragen je mee te denken of apen wel of geen bekkenklachten hebben na de bevalling? Hoe het zit met de bloeddrukregulatie bij giraffen? Kunnen nijlpaarden een diastase krijgen (en wat er dan aan te doen…)? Bestaan er olifanten met een totaalruptuur? Welke rol zal evolutie nog spelen in de menselijke biomechanica? Is ons staartbeentje ooit echt een staart geweest? Vanzelfsprekend zullen we het hebben over zwangerschap en bevallingen, maar ook over lopen met een rollator, de zorg voor nageslacht en wat vrouwen wellicht nog zouden kunnen leren van dieren.

Datum: Vrijdag 5 maart 2021
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Deelnemers: 15-20
Prijs: €75,00

Locatie

Diergaarde Blijdorp | Blijdorplaan 8 | 3041 JG Rotterdam

Doelgroep

Alle professionals in vrouwspecifieke zorg en/ of -training die zin hebben in een fantastische middag Blijdorp

Docent

Vincent Hoogstad (Rotterdam, 1976) is wereldreiziger, fysiotherapeut, anatoom, docent. In 2002 al begon hij met het maken van echobeelden bij patiënten met bekken- en rug klachten bij het Spine & Joint Centre. Vanaf het begin is Vincent betrokken geweest bij onderzoek naar de rol van de gehele buikwand (linea alba en musculatuur) bij de opbouw van druk en stabiliteit van de romp. Hij werkte als docent/onderzoeker op de Hogeschool Rotterdam en als anatomie-docent bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij startte -maar stopte door omstandigheden helaas voortijdig- met promotieonderzoek naar de buikwand bij het Erasmus. (Functionele) anatomie is altijd zijn belangrijkste speerpunt geweest. Vincent woont en werkt inmiddels in Griekenland en studeert in zijn vrije tijd ecologie en dierrevalidatie, waarvoor hij vele observaties doet en heeft gedaan. Regelmatig geeft hij, zowel nationaal als internationaal, lezingen en workshops over anatomie en echografie. Hij kent als echte Rotterdammer de Diergaarde als zijn broekzak.

Studiebelasting

4 uur

Leerdoel

Doel van deze interessante middag is om naar (vrouwelijke) gezondheid te kijken vanuit ander perspectief en je geregeld af te vragen wat gezondheid nu eigenlijk is. Let op: er komt in ieder geval geen eensluidend antwoord. We zien je graag!

Opzet

Deze middag vindt plaats écht in de dierentuin, niet in een zaaltje en dus zijn goede schoenen en gepaste kleding gewenst. De workshop vergt geen voorbereiding, geen specifieke voorkennis, er is geen toets en je krijgt ook geen punten. Wel wordt het gezellig, gaan we filosoferen en word je aan het omdenken gezet. Soms moet je iets doen, niet perse om er beter van te worden, maar omdat je er gewoon superblij van wordt.

Accreditatie

Niet aangevraagd

Kun je niet op deze data en wil je weten wanneer de volgende data beschikbaar zijn?

Laat dan je mailadres achter en we houden je op de hoogte.