W.H.A. Women's health vanuit evolutionair perspectief

"Soms moet je iets doen, niet perse om er beter van te worden, maar omdat je er gewoon superblij van wordt."

Op vrijdag 3 november organiseert de Women’s Health Academy weer een scholingsmiddag in de Rotterdamse diergaarde Blijdorp. Tijdens deze workshop kan er daadwerkelijk ‘ge-worked’ worden, want er wordt gevraagd actief te participeren. We vragen je mee te denken of apen wel of geen bekkenklachten hebben na de bevalling? Hoe het zit met de bloeddrukregulatie bij giraffen? Kunnen nijlpaarden een diastase krijgen (en wat er dan aan te doen…)? Bestaan er olifanten met een totaalruptuur? Welke rol zal evolutie nog spelen in de menselijke biomechanica? Is ons staartbeentje ooit echt een staart geweest? Vanzelfsprekend zullen we het hebben over zwangerschap en bevallingen, maar ook over lopen met een rollator, pijn(gedrag), de zorg voor nageslacht en wat vrouwen wellicht nog zouden kunnen leren van dieren.

Datum: Vrijdag 3 november 2023
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Deelnemers: 15-20
Prijs: €145,00

Locatie

Diergaarde Blijdorp | Blijdorplaan 8 | 3041 JG Rotterdam

Doelgroep

Alle professionals in vrouwspecifieke zorg en/ of -training die zin hebben in een fantastische middag Blijdorp. DIT DAGDEEL IS OOK IN COMPANY TE BOEKEN IN DE PERIODE VAN 28 OKTOBER T/M 14 NOVEMBER 2023. MAIL EVEN NAAR INFO@WHACADEMY.NL BIJ INTERESSE.

Docent

Vincent Hoogstad (Rotterdam 1976) is afgestudeerd als fysiotherapeut in 1999 (hogeschool Rotterdam). Hij is gaan werken in het gerenommeerde Spine & Joint Centre en altijd blijven leren en onderzoeken. Naast zijn werk als fysiotherapeut werd hij leraar op Erasmus Universiteit (Anatomie) en op de Hogeschool van Rotterdam. Hij is expert op het gebied van beeldvormende echografie van de romp en op het gebied van revalidatie bij chronische pijn. Na uitgebreid de wereld rondgereisd te hebben, is hij van richting veranderd en heeft hij dier-revalidatie (University of Knoxville-Tennessee/Veterinary academy of higher learning), Behavourial ecology (Wageningen University) en Primatologie (Kyoto University) gestudeerd.

Vincent woont en werkt het grootste gedeelte van het jaar in Kreta, Griekenland, waar hij onlangs een bedrijf is gestart (www.animalrehabcrete.com). Zijn passie is evolutieleer en hij is ervan overtuigd dat de dominantie van mensen op de wereld overschat is.

Tenslotte werkt Vincent (in het geheim) aan zijn boek over bewegen en gedrag (vanuit evolutionair perspectief) bij alle dieren en wat vooral mensen hiervan zouden kunnen leren. En kent hij kent als echte Rotterdammer de Diergaarde als zijn broekzak.

Studiebelasting

4 uur

Leerdoel

Doel van deze interessante middag is om naar (vrouwelijke) gezondheid te kijken vanuit ander perspectief en je geregeld af te vragen wat gezondheid nu eigenlijk is. Let op: er komt in ieder geval geen eensluidend antwoord ;)

Opzet

Deze middag vindt plaats écht in de dierentuin, niet in een zaaltje en dus zijn goede schoenen en gepaste kleding gewenst. De workshop vergt geen voorbereiding, geen specifieke voorkennis en er is geen toets. Laat je maar verrassen. Het wordt gezellig, we gaan filosoferen en je wordt aan het (om)denken gezet. Soms moet je iets doen, niet perse om er beter van te worden, maar omdat je er gewoon superblij van wordt. Kom dus vooral ook met je collega's en maak er samen een onvergetelijk teamuitje van op de vrijdagmiddag!

Accreditatie

Keurmerk Fysiotherapie: 3 punten | KRF-NL: 3 punten

Kun je niet op deze datum of is er geen plek meer beschikbaar? Laat dan hier je gegevens achter en we houden je op de hoogte.