W.H.A (V)rouw en verlies

Een unieke trainingsdag voor de zorgprofessional die met vrouwen werkt, die te maken hebben met verlies/rouw in breedste zin des woords. Denk dan aan verlies van gezondheid, van een dierbare, van een kinderwens, van een relatie, maar bijvoorbeeld ook van een droom en toekomstperspectieven.

Iedereen, jong en oud, heeft te maken met verlies. Voor diegene die geraakt is door een dergelijke ingrijpende levensgebeurtenis vragen zorg, herstel en verwerking veel aandacht. Toch is het een onderwerp waarover binnen onze maatschappij weinig gesproken wordt. Krijg jij als zorgprofessional te maken met iemand die rouwt? Of maak je zelf een verlies mee? Dan is het fijn om meer te weten over rouw en verlies. Deze training is een combinatie van toegankelijk uitgelegde theorie en praktische werkvormen. In de ochtend bespreken we rouw en verlies in het algemeen en gaan we al aan de slag met een paar werkvormen. Thema’s: rouwfasen, verliesfactoren, duaal procesmodel en diverse soorten verliessituaties. In de middag bekijken we of vrouwen anders rouwen dan mannen en welke stijlen er gebruikt worden bij rouwprocessen. Wat gebeurt er op systemisch vlak? Wat is je rol als zorgprofessional? Wat zijn valkuilen en wat kun je juist wel doen?

Datum: Woensdag 13 september 2023
Tijd: 9.15-17.00 uur (incl. lunch)
Deelnemers: 6-15
Prijs: €215,00

Locatie

Het Lokaal | Oliemolenhof 90 | Amersfoort

Doelgroep

Zorgprofessionals die in hun werk te maken hebben/ kunnen krijgen met vrouwen, die geconfronteerd worden met verlies.

Docent

Caroline Muller, coach voor kinderen, jongeren en volwassenen met als specialisatie rouw en verlies in de breedste zin des woords (extra specialisatie: 'Kanker in het gezin'). Caroline heeft jaren gewerkt in de vrouwengezondheidszorg en heeft twee praktijken in Deventer, Praktijk “Caroline Muller“ (https://carolinemuller.nl/) en “Vanaandacht” (https://vanaandacht.nl/). Daarnaast heeft ze ruime ervaring in het geven van trainingen, workshops en lezingen.

Studiebelasting

Ca 7 uur op locatie en ca 1 uur zelfstudie vooraf

Leerdoel

Aan het einde van deze intensieve dag: - Ben je op de hoogte van verschillende rouw en verliesthema’s - Weet je hoe je de opgedane kennis en nieuwe vaardigheden professioneel kunt integreren in je eigen werksituatie - Weet je weet wanneer en naar wie je je cliënten kunt doorverwijzen voor eventueel extra begeleiding

Opzet

Aan de hand van duidelijke modellen, praktische oefeningen en theorieën gaan we in op bovenstaande thema’s. De trainingsdag is praktijkgericht en biedt genoeg ruimte voor het delen van ervaringen. Voorafgaand aan de cursus krijg je een kleine voorbereidende opdracht.

Accreditatie

Niet aangevraagd

Kun je niet op deze datum of is er geen plek meer beschikbaar? Laat dan hier je gegevens achter en we houden je op de hoogte.