W.H.A. Snijzaal masterclass: Buik | Bekken | Lage rug van de vrouw

Tijdens deze unieke masterclass in de snijzaal van het Erasmus MC, neemt topdocent Vincent Hoogstad je mee in de werking van de musculatuur en fasciale structuren van de vrouwelijke romp en het vrouwelijk bekken.

Waarom is dit iets voor jou? Een duidelijk anatomisch beeld van de buikwand, de lage rug en het bekken als geheel is essentieel om functie(stoornissen) te kunnen begrijpen. Het verkrijgen van een helder en correct anatomisch beeld blijkt echter bepaald geen sinecure. Op de snijzaal is het creëren van een functioneel anatomisch beeld makkelijker. Preparaten kunnen in 3D bekeken en onderzocht worden. Dit helpt bij het vormen van een model waarmee we de werking van het geheel beter begrijpen. Iets dat onontbeerlijk is voor wie patiënten/ cliënten ziet met een hulpvraag of trainingsdoel met betrekking tot buik/ bekken(bodem)/ lage rug. Verder de diepte in dan we in deze masterclass gaan is niet mogelijk.

Datum: Zaterdag 4 november 2023
Tijd: 13.30-17.30 uur
Deelnemers: 25
Prijs: €175,00

Locatie

Snijzaal Erasmus MC | Rotterdam

Doelgroep

Een ieder met diepgaande, professionele interesse in de anatomie van de vrouwelijke buik | bekken | lage rug. DEZE MASTERCLASS IS OOK IN COMPANY TE BOEKEN IN DE PERIODE VAN 28 OKTOBER T/M 14 NOVEMBER 2023. MAIL EVEN NAAR INFO@WHACADEMY.NL BIJ INTERESSE.

Docent

Vincent Hoogstad (Rotterdam 1976) is afgestudeerd als fysiotherapeut in 1999 (hogeschool Rotterdam). Hij is gaan werken in het gerenommeerde Spine & Joint Centre en altijd blijven leren en onderzoeken. Naast zijn werk als fysiotherapeut werd hij leraar op Erasmus Universiteit (Anatomie) en op de Hogeschool van Rotterdam. Hij is expert op het gebied van beeldvormende echografie van de romp en op het gebied van revalidatie bij chronische pijn. Na uitgebreid de wereld rondgereisd te hebben, is hij van richting veranderd en heeft hij dier-revalidatie (University of Knoxville-Tennessee/Veterinary academy of higher learning), Behavourial ecology (Wageningen University) en Primatologie (Kyoto University) gestudeerd.

Vincent woont en werkt het grootste gedeelte van het jaar in Kreta, Griekenland, waar hij onlangs een bedrijf is gestart (www.animalrehabcrete.com). Zijn passie is evolutieleer en hij is ervan overtuigd dat de dominantie van mensen op de wereld overschat is.

Tenslotte werkt Vincent (in het geheim) aan zijn boek over bewegen en gedrag (vanuit evolutionair perspectief) bij alle dieren en wat vooral mensen hiervan zouden kunnen leren.

Studiebelasting

3,5 uur op locatie (incl. pauzes) en circa 1 uur zelfstudie vooraf

Leerdoel

Verwonderd en voldaan naar huis gaan met een optimaal beeld van de (functionele) anatomie.

Opzet

Bij aanvang wordt er kort een theoretisch kader geschetst van waaruit wordt gewerkt. Daarna volgt een demonstratie-practicum en een practicum waarbij de studenten in kleine groepen in de mogelijkheid gesteld worden zelf de verschillende preparaten te onderzoeken en te bediscussiëren. De docent loopt continue rond om ondersteuning te bieden tijdens het practicum. De maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen. Er wordt -voor alle duidelijkheid- niet zelf gesneden. De deelnemers krijgen voorafgaand aan de cursus per mail al enig studiemateriaal toegezonden.

Accreditatie

ADAP: 3,5 punt Kwaliteitshuis Fysiotherapie: 6 punten KNOV: 4 punten

Kun je niet op deze datum of is er geen plek meer beschikbaar? Laat dan hier je gegevens achter en we houden je op de hoogte.