Opleiding tot Floor®-Fysio EDITIE 7 (voorjaar 2024)

"Bevallen is topsport en Floor® geeft de verdieping die je nodig hebt om vrouwen te helpen die prestatie te leveren. Wat mij betreft vult Floor® een gat in onze fysiotherapeutische kennis vanuit de bachelor over o.a. de bekkenbodem en de bewegende vrouw. Geweldig om te zien dat een variatie van allerlei verschillende zorgspecialisten deze uitdaging aangaan. Voor deze cursus moet je echt op een positieve manier weer even met je beste beentje voor. En heeft verrast met hoeveel meer ik heb geleerd dan wat ik van te voren verwachtte bij zwangerschapsbegeleiding. Onder bezielende begeleiding, met veel humor, van twee toppers; Miriam en Ellen." (Cursist editie 3, sportfysiotherapeut)

Floor® is de nieuwste en meest complete zwangerschapscursus in Nederland. Positief ontvangen door verzekeraars. Gesteund door wetenschappers, gynaecologen en verloskundigen. En jij kunt ‘m gaan geven! Met jouw achtergrond als fysiotherapeut heb je al een prachtige brede basis en in deze opleiding bouw je daar alles -maar dan ook écht alles- bovenop, wat je nodig hebt om zwangeren en jonge moeders optimaal te begeleiden. Onze opleiding onderscheidt zich door collegialiteit, enthousiasme, een brede eerlijke open blik en een warm bad van topdocenten op alle belangrijke vakgebieden, die ook na de opleiding beschikbaar blijven als jouw mentor/ vraagbaak. Niet onbelangrijk is dat we je daarnaast ook op weg (blijven) helpen met “de business”, denk daarbij aan bedrijfsvoering en marketing. Na afloop van de cursus ben je licentienemer van het beschermde product Floor® en mag je dit aanbieden in je eigen setting. Door de licentieconstructie -en de rechten en plichten die daarbinnen vastgelegd zijn- is en blijft helder wat Floor® inhoudt en is transparant wat Floor®-Fysio’s kunnen en doen. Naar ketenpartners, naar klanten, naar verzekeraars, naar iedereen. Binnen deze tak van sport een unieke werkwijze in Nederland.

Datum: Vrijdag 1 maart 2024 | Zaterdag 2 maart 2024 | Woensdag 27 maart 2024 | Zaterdag 13 april 2024 | Vrijdag 31 mei 2024
Tijd: Vrijdag 1 maart van 8.30 - 21.00 uur. Andere dagen van 8.00/8.30 - 17.30 uur.
Deelnemers: 8-15
Prijs: €1.495,00

Locatie

Dag 1 en 2 vinden plaats op Nationaal Trainingscentrum Papendal in Arnhem. Aanrader is om een overnachting te boeken in Sporthotel Papendal. Dag 4 is in bij de Geeresteingroep in Woudenberg. Locatie voor dag 3 en 5 is Fort Lunet IV in Utrecht.

Doelgroep

Fysiotherapeuten (al dan niet met verbijzondering) die niet vies zijn van een uitdaging en 100% willen gaan voor kwaliteit en ‘hun meiden’. Beheersing van de Nederlandse taal op niveau C is een voorwaarde.

Docent

Linde van Genugten (gynaecoloog), Mèlanie van IJsselmuiden (gynaecoloog), Marlies Koers (verloskundige), Eveline Wassink (verloskundige), Marijke Slieker (bekkenfysiotherapeut), Helga Hentzepeter (bekkenfysiotherapeut), Jeroen Nieuwenhof (psychosomatisch fysiotherapeut), Linda Rodenburg (diëtiste), Ellen Aalpoel (zelfstandig trainer/ fysiotherapeut NP/ eigenaar W.H.A), Miriam Hockx (zelfstandig sportfysiotherapeut/ eigenaar W.H.A)

Studiebelasting

121 uur (49 netto contacturen, 72 uur zelfstudie)

Leerdoel

Floor®-Fysio worden! Zodat alle zwangere en recent bevallen vrouwen uit jouw buurt met het grootste plezier en vertrouwen bij jou komen voor training en begeleiding. Je beschikt over kennis en ervaring in de volle breedte en doordat je zwangeren niet alleen het langst, maar ook het meest intensief ziet van iedereen in de geboortezorgketen, ben je een onmisbare partner.

Opzet

Vanaf het moment dat je je hier ingeschreven hebt voor de opleiding, vind je direct al het theoretisch lesmateriaal in je account. Je bestudeert alles rustig hoofdstuk voor hoofdstuk. Levert 2 weken voor de start van praktijkdag 1 de verdiepingsopdrachten in. En zorgt dat je drie dagen voor de start van praktijkdag 1 ook de afsluitende toets (10 vragen, online) gehaald hebt. Deze grondige voorbereiding maakt dat er op de praktijkdagen ook echt tijd en aandacht is voor praktijk en voor verdieping. Het niet of niet op tijd afgerond hebben van de complete theoretisch voorbereiding, betekent dat je een editie later moet starten, met alle financiële en logistieke gevolgen van dien. Schrijf je dus ruim van te voren in (de inschrijving sluit 3 weken voor aanvang) en begin op tijd met lezen, dan is het allemaal heel goed te doen. De eerste twee praktijkdagen van deze editie zijn op vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart. Een perfect verzorgd weekend op het geweldige sportcomplex Papendal in Arnhem. Zwangerschap en bevallen is immers topsport, dus waar anders? Overnachten kan tegen een gereduceerd tarief en vinden we heel gezellig. Na deze kickstart ga je zelf aan de slag met je verder verdiepen in de stof en je doorloopt een stagetraject. Deze bestaat uit het op twee momenten kijken in de keuken bij een van de collega’s en het één keer zelf geven van een complete training. De volgorde hiervan loopt parallel aan de opbouw van de overige lesdagen. Op woensdag 27 maart en zaterdag 13 april staan nog twee volle praktijkdagen op het rooster, waarin we verder ingaan op verantwoord, leuk en zinvol training (gaan) geven aan groepen zwangeren en recent bevallen vrouwen, zowel binnen als buiten. Maar natuurlijk besteden we ook volop aandacht aan het kunnen gaan aanbieden van eerlijke en praktische informatie over zwangerschap, bevalling en kraamtijd aan de zwangere en haar eventuele partner. Op vrijdag 31 mei is de afsluitende dag, waarop het uitvoeren van diverse praktijkopdrachten centraal staat, zodat je je 100% zeker voelt om na deze dag ook echt direct zelf aan de slag te gaan met alles wat je geleerd hebt. Het volledige programma van de 5 dagen vind je HIER. Wat het Product Floor® verder inhoudt voor jou en wat de kosten en baten zijn binnen de licentieconstructie is te lezen in de Productbeschrijving, deze vind je HIER. Op de ochtend van dag 1 worden de licentieovereenkomsten getekend. Lees deze vooraf even goed door. Je vindt het document HIER. Meer over Floor® vind je verder op de website: www.ditisfloor.nl *De aparte factuur voor de eenmalige licentiekosten (145 euro) ontvang je enige tijd na je aanmelding hier en dient te worden voldaan vóór de aanvang van praktijkdag 1. De factuur voor de kleine periodieke fee volgt na het behalen van je certificaat. Tenslotte is voor het voeren van de Door-licentie een recente VOG vereist. Als je wilt helpen we je hiermee op weg.

Accreditatie

Geaccrediteerd door Kwaliteitshuis Fysiotherapie (KNGF & SKF) tot 28-2-2026: Algemeen fysiotherapeut 50 punten (vakinhoudelijke deel) Bekkenfysiotherapeut 50 punten

Kun je niet op deze datum of is er geen plek meer beschikbaar? Laat dan hier je gegevens achter en we houden je op de hoogte.