W.H.A. DIASTASEPROBLEMATIEK Speciaal voor trainers

Nieuwste inzichten en trainingsprincipes met betrekking tot diastase. Voor trainers die net even wat meer de diepte in willen. Direct toepasbaar bij jouw klanten.

Diastase van de m. rectus abdominis is een in principe fysiologische aanpassing van de buikwand op een toename van relatieve of absolute buikdruk. Een rectus diastase treedt bij elke zwangere op in het derde trimester van de zwangerschap. 40% van de moeders heeft 6 maanden post-partum nog steeds in meer of mindere mate een diastase. Echter een deel van deze vrouwen heeft daar klachten van. Ook bij vrouwen die ooit zwanger zijn geweest en bij mannen en komt rectus diastase voor. Ook zij ervaren daarvan geregeld fysieke en mentale problemen. Belangrijk dus dat jij scherp kunt signaleren, deze mensen kunt jij helpen met jouw doelgerichte trainingen en kunt samenwerken met andere disciplines voor optimaal herstel.

Datum: Zaterdag 18 februari 2023
Tijd: 9.30-16.00 uur (incl. lunch)
Deelnemers: 15-20
Prijs: €215,00

Locatie

Geeresteingroep Fysiotherapie & Sport, locatie De Schans | De Schans 26 | Woudenberg

Doelgroep

Trainers

Docent

Miriam Hockx | Sportfysiotherapeut (MPt) | Initiatiefnemer Stichting DiastaseNetwerk NL (verhinderd)
Ellen Aalpoel | Fysiotherapeut (np) | Trainer | Initiatiefnemer Stichting DiastaseNetwerk NL

Studiebelasting

6 uur op locatie (incl. pauzes) en circa 4 uur zelfstudie vooraf

Leerdoel

Na deze cursus ben je perfect in staat diastaseproblematiek te signaleren en er in jouw vak als trainer mee aan de slag te gaan.

Opzet

Na de nodige zelfstudie vooraf en een korte inleiding door de docent, waarbij ook m.b.v. echobeelden de functionele anatomie van de buikwand bekeken wordt, gaan de cursisten zelf aan de slag met signaleren en met het opbouwen, differentiëren en variëren in oefenstof. Ook komt het belang van samenwerken met andere disciplines aan de orde voor een optimaal resultaat. De cursus vindt plaats in een goed geoutilleerde sportruimte met een ruime keuze aan apparatuur en los oefenmateriaal. Makkelijk zittende kleding is uiteraard een aanrader.

Accreditatie

Niet aangevraagd

Kun je niet op deze datum of is er geen plek meer beschikbaar? Laat dan hier je gegevens achter en we houden je op de hoogte.