DIASTASEPROBLEMATIEK Diagnostiek en behandeling - EDITIE 26

Nieuwste inzichten en evidence rond diastase en buikwandbreuken gecombineerd met praktische, direct inzetbare tools voor diagnostiek en (p)revalidatie.

Diastase van de m. rectus abdominis is een in principe fysiologische aanpassing van de buikwand op een toename van relatieve of absolute buikdruk. Een rectus diastase treedt bij elke zwangere op in het derde trimester van de zwangerschap. 40% van de moeders heeft 6 maanden postpartum nog steeds in meer of mindere mate een diastase. Echter een deel van deze vrouwen heeft daar klachten van en de fysio-/ oefentherapeut kan een belangrijke rol vervullen in het begeleiden van de revalidatie daarvan. Ook bij vrouwen die ooit zwanger zijn geweest en bij mannen en komt rectus diastase voor. Ook zij ervaren daarvan geregeld fysieke en mentale problemen. En ook hen kun je helpen. Je boekt deze cursus via THIM Advanced Learning Platform (gele knop onderaan). Zij ontzorgen ons op administratief gebied en locatie ook van dag 1. Buikwandrevalidatie is een nog betrekkelijk nieuw gebied binnen de fysio- en oefentherapie, ook internationaal, en is nog niet opgenomen in basisopleidingen of in een specifieke richtlijn. Toch is er inmiddels zoveel evidentie en (internationale) consensus dat er wel degelijk richting gegeven kan worden aan het diagnostisch proces en behandeling. Incidentie, etiologie en state of the art m.b.t. diagnostiek en behandeling worden in deze tweedaagse nascholing doorgenomen en de vertaalslag naar de praktijk wordt direct gemaakt.

Datum: Dinsdag 16 januari en zaterdag 27 januari 2024
Tijd: Respectievelijk van 10.00-17.00 uur (incl. lunch) en van 10.00-16.00 uur (incl. lunch)
Deelnemers: 15-18
Prijs: €495,00

Locatie

Dag 1: THIM Hogeschool | Newtonbaan 6-8 | Nieuwegein. Dag 2: Geeresteingroep Fysiotherapie & Sport, locatie Schans | Schans 26 | Woudenberg

Doelgroep

Therapeuten en behandelaars.

Docent

Miriam Hockx | Sportfysiotherapeut (MPt) | Eigenaar van Mom's Planet | Mede-eigenaar van de Women's Health Academy | Mede-initiatiefnemer Stichting DiastaseNetwerk NL

Studiebelasting

13 uur op locatie (incl. pauzes) en circa 4 uur zelfstudie vooraf

Leerdoel

Na deze cursus kun je je cliënt met rectus diastase en andere vormen van buikwandproblematiek onderzoeken en behandelen volgens de meest recente EBP inzichten.

Opzet

Na de nodige zelfstudie vooraf en een uitgebreide inleiding door de docent gaan de cursisten op dag 1 zelf aan de slag met anamnese en onderzoek. In de tussenliggende week kun je e.e.a op je in laten werken om op de tweede dag lekker aan de slag te gaan met oefenen/ trainen en (eigen) casuïstiek. De cursusinhoud wordt op beide dagen ondersteund m.b.v. echografie. Dag 2 vindt plaats in een goed geoutilleerd sportcentrum, zodat optimaal geoefend kan worden. Makkelijk zittende kleding is op beide dagen een aanrader. DEZE TWEEDAAGSE IS OOK IN COMPANY TE BOEKEN. MAIL EVEN NAAR INFO@WHACADEMY.NL BIJ INTERESSE.

Accreditatie

Geaccrediteerd met 15 punten door Keurmerk Fysiotherapie. Geaccrediteerd met 15 punten door KRF-NL (algemeen en bekken).

Kun je niet op deze datum of is er geen plek meer beschikbaar? Laat dan hier je gegevens achter en we houden je op de hoogte.