W.H.A. Bevallen is topsport

Unieke workshop sportpsychologie voor verloskundigen en andere geboortezorgprofessionals, die bevallen benadert vanuit een mentale, prestatiepsychologische invalshoek.

Bevallen is misschien wel een van de meest uitdagende prestaties die een vrouw moet leveren in haar leven. Hoe zorg je er voor dat je op het moment van bevallen mentaal sterk bent? Maar belangrijker nog, hoe kan je als aanwezige tijdens de bevalling de vrouw helpen in haar mentale kracht te komen of blijven? In deze bijscholing staan we uitgebreid stil bij de mentale kant van bevallen, zowel bij de barende vrouw, als ook bij je eigen mentale processen. Thema's: Aandacht en Concentratie: Hoe herken je tijdens de bevalling dat een vrouw is afgeleid? En hoe kan je haar er toe brengen haar aandacht weer te laten shiften naar relevante cues. Doelen stellen: Hoe kan je vanaf de zijkant met de kennis over doelen stellen, een barende vrouw helpen haar bevalling te overzien? Spanningsregulatie: Wat gebeurt er onder spanning prestatiepsychologisch gezien en hoe is die te beïnvloeden? Coaching: Welke manieren om een barende vrouw mentaal te coachen zijn er? Het 4G schema gebaseerd op de RET-methode van Ellis & Beck, gebruiken we om in kaart te brengen hoe negatieve gedachtenpatronen de bevalling kunnen beïnvloeden en welke praktische tools er zijn om vanaf de zijkant de barende vrouw te kunnen coachen. Attributies/ terugkijken op de bevalling Aan welke factoren schrijf je het beloop van je bevalling toe? Onjuiste attributies veroorzaken negatieve emotionele reacties. Daarbij kan het de angst of onzekerheid voor een volgende bevalling vergroten. Hoe kan je hier op een juiste manier in sturen na de bevalling?

Datum: Woensdag 22 juni 2022
Tijd: 9.00 - 13.00 uur
Deelnemers: 12 tot 16
Prijs: €135,00

Locatie

Het Lokaal | Oliemolenhof 90 | Amersfoort

Doelgroep

Verloskundigen, kraamverzorgenden en andere professionals werkzaam in training/ coaching rond de bevalling

Docent

Deze bijscholing wordt verzorgd door Simone van Sweden. Zij is PRAKTIJK- en DOCENT
SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en begeleidt en traint zwangere stellen in de mentale
voorbereiding op hun bevalling. Daarnaast houdt zij zich bezig met het optimaliseren van
prestaties door mentale training bij politiepersoneel, studenten, managers en andere
presteerders. Zij heeft ruimte ervaring met het geven van trainingen, workshops en lezingen
op verschillende terreinen.

Studiebelasting

4 uur (incl. korte pauze)

Leerdoel

Je kunt de prestatiepsychologische factoren rondom bevallen herkennen en waar mogelijk beïnvloeden. Door kennis en inzicht in: - Hoe aandacht en focus werkt - Welke doelen een barende vrouw kunnen helpen - Hoe jij vanaf de zijlijn de vrouw kunt coachen in haar kracht te komen of blijven vanuit prestatiepsychologisch oogpunt - Wat er gebeurt als een vrouw teveel spanning krijgt of uitgeput raakt - Hoe je haar kunt helpen focussen op de bevalling - Manieren van terugkijken op de bevalling en hoe je dit constructief kunt beïnvloeden, teneinde een positieve bevalbeleving te creëren

Opzet

Aan de hand van een aantal duidelijke modellen, praktische oefeningen en theorieën gaan we in op bovenstaande thema’s. Hoe kan je een barende vrouw coachen het beste uit zichzelf te halen? Er is daarnaast uitgebreid ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen om zo -tezamen met de toolbox die wordt aangereikt-, het geleerde direct in de praktijk te kunnen brengen.

Accreditatie

Geaccrediteerd voor verloskundigen (KNOV) met 4,5 punt.

Kun je niet op deze datum of is er geen plek meer beschikbaar? Laat dan hier je gegevens achter en we houden je op de hoogte.