Pijn bij vrouwen

Ben je nieuwsgierig aangelegd? Geïnteresseerd in het onderwerp 'pijn'? En in het (vrouwen)brein? En hou je van niet alleen een goed verhaal met stevige onderbouwing, maar ook van een beetje out-of-the box denken en de confrontatie met de soms pijnlijke waarheid? Dan is dit echt iets voor jou!

Pijn is ‘hot’. Er wordt veel onderzoek naar verricht en kenners verdringen zich om cursussen, lezingen en workshops uit de grond te stampen. Er is veel kennis beschikbaar, toch blijkt het lastig om deze kennis praktisch toe te passen. En omdat het vertalen van complexe materie naar praktische toepasbaarheid (voor vrouwen) onze ‘core-business' is, hebben we besloten om een duit in het zakje te doen waar het gaat over (chronische) pijn. Uiteraard komen nieuwe inzichten over pijn aan bod, maar tegelijk worden deze inzichten kritisch onder de loep genomen en kan er worden gediscussieerd over het alsmaar verder ‘psycho-socialiseren’ van pijn. We zullen kijken naar pijn vanuit verschillende perspectieven en naar de implicaties van deze verschillende invalshoeken. Zou het Westerse, multidimensionale, denken over pijn ook gelden bij een inheemse stam in de Amazone? Hebben vrouwen echt een hogere pijntolerantie (of juist niet!!). En is het relevant om de pijn te meten (als dat al kan)?

Datum: Woensdag 1 november 2023
Tijd: 10.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Deelnemers: 18
Prijs: €295,00

Locatie

Het Lokaal | Oliemolenhof 90 | Amersfoort

Doelgroep

Alle professionals met interesse in dit onderwerp, maar met name voor fysio- en oefentherapeuten direct praktisch inzetbaar. DEZE MASTERCLASS IS OOK IN COMPANY TE BOEKEN IN DE PERIODE VAN 28 OKTOBER T/M 14 NOVEMBER 2023. MAIL EVEN NAAR INFO@WHACADEMY.NL BIJ INTERESSE.

Docent

Vincent Hoogstad (Rotterdam 1976) is afgestudeerd als fysiotherapeut in 1999 (hogeschool Rotterdam). Hij is gaan werken in het gerenommeerde Spine & Joint Centre en altijd blijven leren en onderzoeken. Naast zijn werk als fysiotherapeut werd hij leraar op Erasmus Universiteit (Anatomie) en op de Hogeschool van Rotterdam. Hij is expert op het gebied van beeldvormende echografie van de romp en op het gebied van revalidatie bij chronische pijn. Na uitgebreid de wereld rondgereisd te hebben, is hij van richting veranderd en heeft hij dier-revalidatie (University of Knoxville-Tennessee/ Veterinary academy of higher learning), Behavourial ecology (Wageningen University) en Primatologie (Kyoto University) gestudeerd.

Vincent woont en werkt het grootste gedeelte van het jaar in Kreta, Griekenland, waar hij onlangs een bedrijf is gestart (www.animalrehabcrete.com). Zijn passie is evolutieleer en hij is ervan overtuigd dat de dominantie van mensen op de wereld overschat is.

Tenslotte werkt hij (in het geheim) aan zijn boek over bewegen en gedrag (vanuit evolutionair perspectief) bij alle dieren en wat vooral mensen hiervan zouden kunnen leren.

Studiebelasting

6 uur op locatie (incl. pauzes) en circa 1 uur zelfstudie vooraf

Leerdoel

Na deze dag: - Is je kennis over pijn in het algemeen weer helemaal up-to-date - Ken je zoveel interessante extra feiten over pijn in al haar facetten dat je elke pubquiz kunt winnen - Gaan deze extra kennis en feiten je uiteraard ook direct helpen om jouw cliënt beter, leuker en effectiever bij te staan in haar pijnklacht - Ga je naar huis met nog meer vragen dan je vooraf had. En dat is heel erg gezond.

Opzet

Vincent neemt je mee op zijn reis langs pijn bij vrouwen in al haar facetten. Je mág achterover leunen, maar hem kennende zit je waarschijnlijk gewoon vier uur op het puntje van je stoel. Tussen de middag wordt er een lekkere 'Lokale' lunch geserveerd.

Accreditatie

Keurmerk Fysiotherapie: 5 punten | KRF-NL: 5 punten

Kun je niet op deze datum of is er geen plek meer beschikbaar? Laat dan hier je gegevens achter en we houden je op de hoogte.