Opleiding tot Door-Fysio EDITIE 3 (najaar 2024)

DIT IS DOOR! Door loopt met je mee in de overgang. Uniek kant-en-klaar programma, bestaande uit training en coaching. Aangeboden door jou als deskundige en betrokken fysiotherapeut.

Floor® -ons complete programma dat fysiotherapeuten kunnen aanbieden in hun praktijk voor zwangerschapstraining, bevallingsvoorbereiding en hersteltraining- heeft een grote zus gekregen! Een zus in de overgang. Door heet ze en dat is net als de naam (pelvic) Floor natuurlijk weer geen toevallige keuze. Want potverdorie wat is het belangrijk dat vrouwen dóór (kunnen) gaan wanneer ze in hun menopauze raken. En wat is daar nog veel winst te halen. Dóór met het sterk en gezond houden van hun fysiek. Dóór met slim eten, zodat die kilo’s er niet aanvliegen. Dóór met aangeven wat ze (1,6 miljoen vrouwen in NL hebben we het over hè…) nodig hebben op de werkvloer om lekker aan de slag te kunnen blijven. En dóór met tips om beter door te slapen, een betere stemming te hebben, minder opvliegers, etc. etc. Ben jij fysiotherapeut en wil je aan de slag in deze misschien op het eerste gezicht niet zo sexy, maar wel onwijs belangrijke, uitdagende en grote tak van sport? Schrijf je dan nu in voor deze driedaagse cursus. In deze drie dagen leer je van onze topdocenten alles over de hormonale veranderingen die zo vanaf het veertigste jaar van de vrouw beginnen. En welke gevolgen dit heeft op musculoskeletaal, cardiovasculair, metabool, gynaecologisch/ seksuologisch, psychologisch en sociaal gebied. Na deze opleiding mag je jezelf “Door-Fysio” noemen en ben je gecertificeerd om in jouw eigen setting het kant-en-klare en gelicenseerde “Door-programma” aan te bieden. Een 6-weeks traject, met elke week één fysieke training en in elke week één centraal thema. Jouw klanten krijgen, wanneer ze Door bij jou gekocht hebben, toegang tot hun eigen account op de website www.ditisdoor.nl met daarin alle informatie en zinvolle tips over de diverse themagebieden.

Datum: Vrijdag 8 november 2024 | Zaterdag 9 november 2024 | Zaterdag 16 november 2024
Tijd: Vrijdag 8 november 2024 van 10.00 - 20.15 uur. Zaterdag 9 november 2024 van 8.30 - 17.00 uur. Zaterdag 16 november 2024 van 8.30 - 17.00 uur.
Deelnemers: 8-20
Prijs: €1.295,00

Locatie

Dag 1 en 2 vinden plaats bij Hotel De Bilderberg in Oosterbeek. Dag 3 is in Woudenberg.

Doelgroep

Fysiotherapeuten (al dan niet met verbijzondering). Beheersing van de Nederlandse taal op niveau C is een voorwaarde.

Docent

Ellen Aalpoel en Miriam Hockx. Beide fysiotherapeut, trainer en eigenaar van de Women’s Health Academy. In het startweekend (nog ovb) gastcolleges van cardioloog Angela Maas, gynaecoloog Els van Doorn, psychosomatisch fysiotherapeut Jeroen Nieuwenhof, verpleegkundig overgangsconsulent Janneke Herink en bekkenfysiotherapeut en overgangsconsulent Josephine de Koning.

Studiebelasting

75 uur (25 netto contacturen, 50 uur zelfstudie)

Leerdoel

Na deze opleiding: - Weet je exact welke invloed de verandering van de hormoonhuishouding van de vrouw in deze periode van haar leven heeft op de fysiologie in het algemeen. En op musculoskeletaal, cardiovasculair, metabool, gynaecologisch/ seksuologisch, psychologisch en sociaal gebied in het bijzonder. - Kun je deze kennis toepassen in fysieke trainingen aan deze groep vrouwen. Weet je welke aspecten uit de trainingsleer van groot belang zijn, en heb je genoeg inspiratie om trainingen vorm te geven. - Kun je deze kennis toepassen bij correcte informatieverstrekking/ coaching van deze groep vrouwen tijdens de fysieke trainingen. - Heb je alle tools in handen, ook op logistiek en bedrijfsmatig gebied, om het Door-programma te implementeren in jouw eigen praktijk.

Opzet

Voorafgaand aan de praktijkdagen bestudeer je eerst alle theorie in de online leeromgeving (direct na aanschaf in je account hier op www.whacademy.nl). Twee weken voorafgaand aan de start van praktijkdag 1 lever je de verdiepingsopdrachten uit de online leeromgeving in. En drie dagen voor de start van praktijkdag 1 heb je ook de afsluitende toets (10 vragen) daar gehaald. Deze grondige voorbereiding maakt dat er op de praktijkdagen ook echt tijd en aandacht is voor praktijk en voor verdieping. Het niet of niet op tijd afgerond hebben van de complete theoretisch voorbereiding, betekent dat je een editie later moet starten, met alle financiële en logistieke gevolgen van dien. Schrijf je dus ruim van te voren in (de inschrijving sluit drie weken voor aanvang) en begin op tijd met lezen, dan is het allemaal heel goed te doen. De eerste twee praktijkdagen van deze editie zijn op vrijdag 8 november en zaterdag 9 november 2024. Een perfect verzorgd weekend met inspirerende gastdocenten. Overnachten kan tegen een gereduceerd tarief en vinden we heel gezellig. Na deze kickstart ga je zelf aan de slag met je verder verdiepen in de stof. Op zaterdag 16 november staat nog een volle praktijkdag op het rooster, waarin we aan de slag gaan met verantwoord, leuk en zinvol training (gaan) geven aan deze groep vrouwen, zowel binnen als buiten. Het volledige programma van de drie dagen vind je binnenkort HIER. Wat het Product Door verder inhoudt voor jou en wat de kosten en baten zijn binnen de licentieconstructie is te lezen in de Productbeschrijving. Deze vind je HIER. Lees ook de Licentieovereenkomst vooraf even goed door. Je vindt 'm HIER. Meer over Door vind je verder op de website: www.ditisdoor.nl *De aparte factuur voor de eenmalige licentiekosten (145 euro) ontvang je enige tijd na je aanmelding hier en dient te worden voldaan vóór de aanvang van praktijkdag 1. De factuur voor de periodieke fee volgt na het behalen van je certificaat. Tenslotte is voor het voeren van de Door-licentie een recente VOG vereist. Als je wilt helpen we je hiermee op weg.

Accreditatie

Geaccrediteerd met 37 punten door het Kwaliteitshuis Fysiotherapie (vakinhoudelijk algemeen register).

Kun je niet op deze datum of is er geen plek meer beschikbaar? Laat dan hier je gegevens achter en we houden je op de hoogte.