W.H.A. Opleiding tot Floor®-Fysio

Unieke opleiding voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten met hart voor zwangerschap.

Floor® is de nieuwste en meest complete zwangerschapscursus in Nederland. Positief ontvangen door verzekeraars. Gesteund door wetenschappers, gynaecologen en verloskundigen. En jij kunt ‘m gaan geven! Met jouw achtergrond als fysio- of oefentherapeut heb je al een prachtige brede basis en in deze 20 weken durende opleiding bouw je daar alles -maar dan ook écht alles- bovenop, wat je nodig hebt om zwangeren en jonge moeders optimaal te begeleiden. Onze opleiding onderscheidt zich door collegialiteit, enthousiasme, een brede eerlijke open blik en een warm bad van topdocenten op alle belangrijke vakgebieden, die ook na de opleiding beschikbaar blijven als jouw mentor/vraagbaak. Niet onbelangrijk is dat we je daarnaast ook op weg (blijven) helpen met “de business”, denk daarbij aan bedrijfsvoering en marketing. Na afloop van de cursus ben je licentienemer van het beschermde product Floor® en mag je dit aanbieden in je eigen setting. Door de licentieconstructie -en de rechten en plichten die daarbinnen vastgelegd zijn- is en blijft helder wat Floor® inhoudt en is transparant wat Floor®-Fysio’s kunnen en doen. Naar ketenpartners, naar klanten, naar verzekeraars, naar iedereen. Binnen deze tak van sport een unieke werkwijze in Nederland.

Datum: Vrijdag 7 februari 2020 - Zaterdag 8 februari 2020 - Dinsdag 10 maart 2020 - Zaterdag 4 april 2020 - Vrijdag 15 mei 2020
Tijd: 7 Februari 2020 van 8.30 - 21.00 uur, andere dagen van 8.30 - 17.30 uur. Bekijk het volledig programma via: https://drive.google.com/open?id=1gPGIIzII8BdG5taEMitELgjss3db9fZN
Deelnemers: 8-30
Prijs: €1.195,00

Locatie

Het startweekend vindt plaats op Nationaal Trainingscentrum Papendal in Arnhem. Aanrader is om een overnachting te boeken in Sporthotel Papendal. We hebben daarvoor een speciaal tarief kunnen afspreken. Met de code WA2020 boek je een standaard kamer voor 89 euro (superieur upgrade voor 20 euro extra). Dag 3 en 5 vinden plaats in Utrecht. Dag 4 in Deventer.

Doelgroep

Fysiotherapeuten en oefentherapeuten (al dan niet met verbijzondering) die niet vies zijn van een uitdaging en 100% willen gaan voor kwaliteit en ‘hun meiden’.

Docent

Linde van Genugten (gynaecoloog), Marlies Koers (verloskundige), Marijke Slieker (bekkenfysiotherapeut), Helga Hentzepeter (bekkenfysiotherapeut), Jeroen Nieuwenhof (psychosomatisch fysiotherapeut), Linda Rodenburg (diëtiste), Ellen Aalpoel (zelfstandig trainer/ fysiotherapeut NP/ eigenaar W.H.A), Miriam Hockx (zelfstandig sportfysiotherapeut/ eigenaar W.H.A)

Studiebelasting

121 uur (49 netto contacturen, 72 uur zelfstudie)

Leerdoel

Floor®-Fysio worden! Zodat alle zwangere en recent bevallen vrouwen uit jouw buurt, met het grootste plezier en vertrouwen bij jou komen voor training en begeleiding. Je beschikt over kennis en ervaring in de volle breedte en doordat je zwangeren niet alleen het langst, maar ook het meest intensief ziet van iedereen in de geboortezorgketen, ben je een onmisbare partner.

Opzet

6 Weken voor de start van de eerste lesdag ontvang je van ons alle theoretische informatie. Je bestudeert dit en formuleert vragen voor de docenten, die je verder helpen op de vijf praktijkdagen. De grondige voorbereiding maakt dat er op deze dagen ook echt tijd en aandacht is voor praktijk en voor verdieping. Om voldoende voorbereidingstijd te hebben raden we je sterk aan om voor half januari in te schrijven! De eerste twee praktijkdagen zijn op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari. Een perfect verzorgd weekend op het geweldige sportcomplex Papendal in Arnhem. Zwangerschap en bevallen is immers topsport, dus waar anders? Overnachten kan tegen een gereduceerd tarief (kortingscode: code WA2020) en vinden we heel gezellig. Na deze kickstart ga je zelf aan de slag met je verder verdiepen in de stof en met het kijken in de keuken bij collega’s. Op dinsdag 10 maart en zaterdag 4 april staan nog twee praktijkdagen op het rooster, waarin we verder ingaan op verantwoord en leuk training geven aan groepen zwangeren en recent bevallen vrouwen, zowel binnen als buiten. Maar natuurlijk besteden we ook volop aandacht aan het kunnen gaan aanbieden van eerlijke en praktische informatie over zwangerschap, bevalling en kraamtijd aan de zwangere en haar eventuele partner. Op vrijdag 15 mei is de afsluitende dag met het nabespreken van het door jou thuis gemaakte theorie examen en oefenen we nog in het uitvoeren van praktijkopdrachten, zodat je je 100% zeker voelt om direct zelf aan de slag te gaan met alles wat je geleerd hebt. Meer over Floor® vind je op de website: www.ditisfloor.nl *Je inschrijving is compleet wanneer je ook de aparte factuur voor de eenmalige licentiekosten (145 euro) hebt voldaan. De automatische incasso voor de maandelijkse fee (5 euro) volgt na het behalen van je certificaat. Wil je de licentievoorwaarden inzien voordat je je inschrijft voor de opleiding? Dat vinden we heel terecht! Stuur even een mailtje naar info@whacademy.nl en we sturen ze je toe.

Accreditatie

Geaccrediteerd met 72 KU door Keurmerk Fysiotherapie Geaccrediteerd met 121 punten door KNGF (KRF-NL Vrij Deel) Geaccrediteerd met 108 punten door VvOCM

Kun je niet op deze data en wil je weten wanneer de volgende data beschikbaar zijn?

Laat dan je mailadres achter en we houden je op de hoogte.