W.H.A. Babymassage (en meer!)

Masseren is meer dan aanraken. Praten bestaat uit meer dan woorden. Kadootje als je 'jouw moeders' hier iets extra's over kunt meegeven.

De communicatie tussen ouder/verzorger en pasgeboren baby bestaat nog nauwelijks uit woorden. Non-verbale communicatie, zoals aanraken, houding, fysieke (ont)spanning, ademhaling en intonatie, is daarentegen in die eerste belangrijke maanden van een nieuw leven letterlijk en figuurlijk van levensbelang. In deze cursus babymassage leer je niet alleen hoe je jouw cliënten kunt leren masseren, maar krijg je ook aanvullende tools over slaapcoaching, over ontwikkeling, over babyhandling (o.a. gebruik van draagdoeken, inbakeren) en over Dunstan babytaal. En natuurlijk hebben we het ook over hoe je dit als kant-en-klaar product kunt neerzetten. Zo kun jij als professional de ouder/verzorger voorzien van die extra handvatten om hun baby beter te leren kennen en begrijpen en te bieden wat nodig is.

Datum: Woensdag 24 mei 2023
Tijd: Woensdag 24 mei 2023 van 10.00-17.00 uur
Deelnemers: 15-20
Prijs: €245,00

Locatie

THIM Hogeschool | Archimedesbaanbaan 2 | Nieuwegein

Doelgroep

Elke professional die werkt met jonge ouders/verzorgers en baby's.

Docent

Ellen Aalpoel, fysiotherapeut (NP) en mede-eigenaar van de Women's Health Academy.
Na de cursus (moment wordt nog gepland i.o.) is er de gelegenheid om in een online college je vragen over slapen te stellen aan Sanne van der Pijl, medisch pedagogisch zorgverlener en kinderslaapcoach bij Bysannecoaching.

Studiebelasting

8 uur (incl. pauzes)

Leerdoel

Na afloop ben je in staat om op onderbouwde wijze een complete cursus babymassage te verzorgen. Je weet je deelnemer(s) de opbouw van een complete massage aan te leren. Aangevuld met extra informatie over o.a. slapen, ontwikkeling, dragen en gebaren en de achtergronden daarvan en waar je klant voor deze cursussen en informatie terecht kan.

Opzet

Na een eerste introductie over de achtergronden en doelstelling van deze cursus duiken we dieper de theorie achter de babymassage in en hebben we het over: - Ontstaanswijze - Voor / door wie - Het belang van aanraken als vorm van non-verbale communicatie - Indicaties/ contra-indicaties - Organisatie & opzet - Benodigde materialen (werkboek, olie e.d.) Vervolgens ga je samen met Ellen de complete massage op je eigen meegebrachte grote pop stap-voor-stap doorlopen en doen. Daarbij staan we geregeld stil bij de ervaringen die de ouder/ verzorger en baby hierbij op kunnen doen en hoe je als cursusleider hierop kunt anticiperen en reageren. Het cursusboek voor de klant (reeds voor jou ontwikkeld en hoeft alleen nog gepersonaliseerd te worden) zal de leidraad vormen voor dit deel. Na de lunch volgt opnieuw een sessie waarin je weer zelf aan de slag gaat met de massagetechnieken. En verder besteden we in de middag aandacht aan slapen met kinderslaapcoach Sanne van der Pijl (Bysannecoaching) én aan de achtergronden van de Dunstan-babytaal, zodat je daar ook de meest recente handvatten voor hebt en weet wanneer en waarvoor je je klanten kunt doorverwijzen. We sluiten af met een gedeelte building business en hoe je dit product eenvoudig kunt implementeren in jouw praktijk.

Accreditatie

In aanvraag.

Kun je niet op deze datum of is er geen plek meer beschikbaar? Laat dan hier je gegevens achter en we houden je op de hoogte.